فروشگاه ایرانی

 
 
 
 
 
اردیبهشت 1388 - خبر هایی از دنیایی بازیگران

تکلیف نمایش فیلم تازه محمدرضا گلزار مشخص شد: عید فطر


سیکارگردان و تهیه‌کننده فیلم سینمایی "دو خواهر" از اکران عمومی این فیلم با بازی محمدرضا گلزار در عید فطر خبر داد.

محمد بانکی درباره اکران این فیلم گفت: برای اکران "دو خواهر" در عید سعید فطر با چند گروه سینمایی مذاکره کرده‌ایم که به زودی به نتیجه می‌رسیم تا فیلم را در یکی از گروههای اصلی اکران کنیم. ساخت آنونس و طراحی پوستر و بیلبورد شروع شده و خردادماه به پایان می‌رسد.

وی افزود: "دو خواهر" برای اکران عمومی مشکلی نداشته و تاخیر در اکران فیلم به دلیل طولانی شدن مراحل فنی بوده است. پیش از عید دستگاه صداگذاری دالبی دیجیتال را وارد و فیلم را به این شیوه صداگذاری کردیم و این مرحله کمی طولانی شد، اما پروانه نمایش "دو خواهر" بدون حذف و اصلاحیه صادر شد و برای اکران فیلم مشکلی وجود ندارد.

این تهیه‌کننده و کارگردان گفت: با اینکه فیلم قصه‌ای جذاب و بازیگران محبوب و شناخته‌شده دارد، نمی‌توان درباره موفقیت آن در گیشه با قطعیت صحبت کرد. امیدوارم "دو خواهر" در اکران عمومی با خانواده‌ها و جوان‌ها ارتباط برقرار کند. اما سلیقه تماشاگر ایرانی را نمی‌توان پیش‌بینی کرد و این کار را سخت می‌کند.

محمدرضا گلزار، الناز شاکردوست، نیکی کریمی، حامد کمیلی، بهنوش بختیاری، پوراندخت مهیمن و احمد پورمخبر بازیگران "دو خواهر" هستند و داستان درباره جوانی کلاهبردار است که همزمان با دو خواهر در چهره‌های متفاوت ارتباط برقرار می‌کند.

فیلمنامه را حسین مثقالی نوشته و غلامرضا آزادی مدیر فیلمبرداری، علی رشیدی صداگذار و پوریا حیدری آهنگساز فیلم هستند. بانکی بازیگری و تهیه‌کنندگی "علف‌های هرز"، "تهاجم"، "حامی"، "مرد کوچک"، "شاهین طلایی"، "کمینگاه" و... را تجربه کرده است.
منبع : مهر



کلمات کلیدی :

شبح آزادی

 (یادداشت آلیسا سیمون -ورایتی- بر فیلم «دنیای آزادی است...» ترجمه پیمان جوادی)

 


 موضوع همیشه جنجال برانگیز استثمار کارگرهای مهاجر خارجی و سوء استفاده از آنها، پس‌زمینه داستان فیلم «دنیای آزادی ست...» را تشکیل می‌دهد. فیلم حاصل تازه‌ترین همکاری کِن لوچ کارگردان و پل لاوُرتی فیلمنامه‌نویس (بعد از «باد در مرغزار می‌وزد») است. فیلم ماجراهایش را با طمانینه از دیدگاه یکی از استثمارکننده‌های بالقوه تعریف می‌کند نه از نظر یکی از قربانی‌ها. فیلم از روابطی پرده برداشته که بیشتر مردم ترجیح می‌دهند آن را نادیده بگیرند و بی‌اعتنا از کنارش می‌گذرند. درام انسانی، اصل و اساس داستان را تشکیل می‌دهد و حرف‌ها و پیام فیلم که سبکی رئال دارد، طبیعی‌تر از همکاری‌های قبلی لوچ و لاوُرتی از آب درآمده است. اَنجی (کاریستون ویرینگ)، زن فعال و پرجنب و جوش لندنی، در انگلستان دوره مارگریت تاچر بزرگ شده. او به تازگی از یک آژانس کاریابی که تخصص‌اش یافتن کار برای کارگرهای –قانونی و غیرقانونی- شرق اروپاست اخراج شده. اَنجی در یک تصمیم جسورانه تلاش می‌کند که موسسه کاریابی خودش را راه بیندازد. او به طور محرمانه به کارخانه‌ها، شرکت‌ها، رستوران‌ها، کافه‌ها و نوشگاه‌های محلی سر می‌زند تا مشتری و کارگر جور کند و در همان حال همخانه محتاط‌ترش رُز (جولی آلیس)، وب‌سایتی طراحی می‌کند و برنامه‌شان را به صورتی جذاب و مشتری‌پسند در آن قرار می‌دهد. 
 
 
 
 دِرِک (فرانک گیلهولی) که مدیر شرکتی ست به او هشدار می‌دهد که دارد قانون را زیر پا می‌گذارد اما اَنجی ترجیح می‌دهد به حرف تونی (دیوید دویل) گوش دهد که به او متذکر می‌شود که فرد دیگری در همان موقعیتِ اَنجی، فقط اخطاری از پلیس دریافت کرده ولی همچنان به کارش ادامه می‌دهد. تونی همچنین به او خبر می‌دهد که مردی در حومه لندن زندگی می‌کند که می‌تواند گذرنامه‌های جعلی در اختیار کارگرها قرار دهد.  
 
 
 
در این فاصله، مشکلات خانوادگی اَنجی به نوعی بر مشکلات کاری وی افزوده می‌شوند. جِمی پسر یازده ساله‌اش (جو سیفلیت) که جدا از مادرش با پدربزگ و مادربزرگش زندگی می‌کند در مدرسه مورد تمسخر و آزار و اذیت هم مدرسه‌ای‌هایش قرار می‌گیرد. از سوی دیگر پدر آنجی، گِئِوف (کولین کوگلین) هم که از اعضای قدیمی اتحادیه کارگری ست و عقاید سیاسی و اقتصادی خاصی دارد دچار گرفتاری و مشکلات جدیدی شده است. در این میان یک کارگر لهستانی به اسم کارول (لسلاو زورک) که در یک کانتینِر زندگی می‌کند به وسیله موتورسیکلت‌اش به اَنجی کمک می‌کند. بعد از گذشت مدتی اَنجی و رُز تصمیم می‌گیرند تا برای کاستن از فشارهای روحی و عصبی ناشی از گرفتارهای کاری کمی تنوع به زندگی‌شان بدهند... اَنجی شخصیتی جذاب و دوست‌داشتنی ست که از همان ابتدای فیلم باعث می‌شود تا تماشاگر به راحتی با او همذات‌پنداری کند و او خیلی زود مخاطب را با خود همراه و هم داستان می‌کند. اما وقتی به طور فزاینده منطق، اخلاق و رفتارش ترسناک‌تر می‌شود، تماشاگر مجبور است موضع‌گیری کند و ارزش‌های او را به زیر سئوال ببرد. اَنجی که بوی پول راحت و بی‌دردسر از خود بی‌خودش کرده، تبدیل به یک فرصت‌طلب تمام‌عیار می‌شود و دنبال راه و روش‌های بهتر و بیشتری برای کلاهبرداری و چاپیدن مهاجرهای بی‌پناه می‌گردد. اَنجی در صحنه‌ای از فیلم در نطقی برای کارگرها، می‌گوید: "ما آدم‌هایی هستیم که سرنوشت‌مان از پیش مشخص شده و راهی را می‌رویم که تقدیر و بخت و اقبال‌مان به ما نشان می‌دهند" ، و او چه خوب اعمال و رفتارش را به صورتی به ظاهر منطقی با گونه سخنان توجیه می‌کند.  
 
 
 
فیلمنامه پیش از اینکه درباره اَنجی قضاوت کند، درباره بی‌رحمی و فریبکاری سیستمی که او در چهارچوبش عمل می‌کند، حکم صادر می‌کند. کِن لوچ که همیشه بخاطر مهارتش در هدایت بازیگران تازه‌کار و گمنام شهرت داشته، بار دیگر استعدادهای درخشان جدیدی را رو می‌کند. ویرینگ در نقش اَنجی پر شر و شور و خستگی‌ناپذیر بازی درخشانی از خود ارائه نموده است. او که تقریبا در تمام صحنه‌های فیلم حضور دارد، بازی پرحرارت و خیره‌کننده‌ای بر روی پرده به نمایش گذاشته است. زورک نیز حضور قوی و موثری دارد، و کشف دیگر لوچ محسوب می‌شود. فارغ‌البال بودن و آرامش داشتن بازیگران نتیجه‌اش آن است که تمامی آنها در نقش‌های‌شان پذیرفتنی و قابل قبول هستند. فیلمبرداری نایجِل ویلوگبی بیشترین کمک را به بازسازی فضای مورد نظر لوچ کرده است. ویلوگبی بیشتر از نور طبیعی خود لوکیشن‌ها استفاده کرده و تنها کار او استفاده از لنز آبی ست که در نتیجه ته رنگی آبی در تمامی صحنه‌‌ها به چشم می‌خورد. از همراهان ثابت و همیشگی لوچ باید به جاناتان موریس (تدوینگر) و فرگوس سِلک (طراح تولید) اشاره کرد. تلفظ‌های ناجور کارگرهای خارجی و لهجه کاکنی (شرق لندنی) بازیگران انگلیسی نیز بدین معناست که فیلم حتی در کشورهای انگلیسی‌زبان باید با زیرنویس انگلیسی دیده شود!


منبع : سینمای ما


کلمات کلیدی :

خداحافظی "بیست" با اکران / "حریم" 50 میلیون تومانی شد

فروش 50 میلیونی "حریم" و خداحافظی "بیست" با اکران با فروش کل 300 میلیون تومان از مهمترین نکات فروش سینماهای تهران در هفته سوم اردیبهشت 88 هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، "حریم" دومین ساخته رضا خطیبی در ژانر پلیسی و وحشت است. این فیلم به تهیه‌کنندگی محمد احمدی داستان چند قتل مشکوک در جنگل‌های شمال را به تصویر می‌کشد که یک افسر مجرب مأمور رسیدگی به پرونده آن می‌شود. فیلم در بخش نگاه نو بیست و هفتمین جشنواره فجر به نمایش درآمد.

"وقتی همه خوابیم" دهمین فیلم بهرام بیضایی در مقام نویسنده و کارگردان پس از "سگ‌کشی" است. در این فیلم در فیلم که مسائل پشت صحنه سینمای ایران می‌پردازد. مژده شمسایی، علیرضا جلالی‌تبار، مجید مظفری، شقایق فراهانی، هدایت هاشمی، افشین هاشمی و حسام نواب‌صفوی نقش‌آفرینی می‌کنند.

این فیلم در بیست و هفتمین جشنواره فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مخاطبان در بخش بین‌الملل، سیمرغ بلورین بهترین تدوین و همچنین طراحی صحنه و لباس و چهره‌پردازی را از بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) دریافت کرد.

"وقتی همه خوابیم" از چهارشنبه 28 اسفند 87 در گروه سینما قدس اکران شد و پس از 51 روز نمایش در 12 سینما 000/000/329 تومان فروخت. فیلم جدید بیضایی با در نظر گرفتن نرخ بلیت 2000 تومان، 164500 تماشاگر داشته است. تعداد تماشاگران روزانه فیلم حدود 3225 نفر و تعداد مخاطب روزانه در هر سینما 269 نفر است.

"بیست" سومین فیلم عبدالرضا کاهانی پس از "آن جا" است. این فیلم درباره یک تالار پذیرایی است که تعدادی کارگر در آن مشغول به کارند و وابستگی عاطفی و کاری به تالار دارند. تالار قرار است 20 روز دیگر تعطیل شود و آنها در روزهای باقیمانده باید تلاش کنند این اتفاق نیفتد.

مهتاب کرامتی، پرویز پرستویی،علیرضا خمسه، حبیب رضایی، مهران احمدی و فرشته صدرعرفایی بازیگران این فیلم هستند که در بیست و هفتمین جشنواره فجر برنده جوایز سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن و مرد مکمل برای مهتاب کرامتی و علیرضا خمسه و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی برای کاهانی شد.

"بیست" از چهارشنبه 28 اسفند 87 در گروه سینما عصر جدید اکران شد و پس از 51 روز نمایش در 7 سینما 000/900/293 تومان فروش داشته است. این فروش با در نظر گرفتن نرخ بلیت 2000 تومان، تعداد 146950 تماشاگر را برای این فیلم ثبت می‌کند. تماشاگران روزانه فیلم 2881 نفر و مخاطب روزانه در هر سینما 412 بوده است. 

 

 

"سوپراستار" یازدهمین فیلم تهمینه میلانی پس از "تسویه‌حساب" است. این فیلم داستان یک ستاره سینما به نام کوروش است که با دختر نوجوانی از طرفدارانش برخورد می‌کند که مدعی است دختر ناخواسته او است. شهاب حسینی، فتانه ملک‌محمدی، فریبا کوثری، نسرین مقانلو، افسانه بایگان، رضا رشیدپور، السا فیروزآذر و لیلا زارع از بازیگران فیلم هستند.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد برای شهاب حسینی از بخش سودای سیمرغ و دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن برای فتانه ملک‌محمدی از بخش بین‌الملل بیست و هفتمین جشنواره فجر از جوایز این فیلم هستند.

"سوپراستار" از چهارشنبه 28 اسفند 87 در گروه سینما آزادی اکران شد و پس از 51 روز نمایش در 21 سینما 000/500/749 تومان فروخته است. با در نظر گرفتن نرخ بلیت 2000 تومان، 374750 تماشاگر این فیلم را دیده‌اند. به این ترتیب تماشاگران  روزانه فیلم 7348 نفر بوده که 350 مخاطب روزانه در هر سینما برای "سوپراستار" ثبت می‌شود. 

 

 

"اخراجی‌ها 2" دومین ساخته مسعود ده‌نمکی و دنباله فیلم پرفروش "اخراجی‌ها" است. این فیلم به تهیه‌کنندگی حبیب‌الله کاسه‌ساز داستان اسارت همرزمان مجید سوزوکی را به تصویر می‌کشد و در بیست و هفتمین جشنواره فجر جایزه ویژه هیئت داوران بخش نگاه نو را به خود اختصاص داد.

جواد رضویان، کامبیز دیرباز، شیلا خداداد، امیریل ارجمند، اکبر عبدی، مهران رجبی، امین حیایی، نگار فروزنده، نیوشا ضیغمی، ارژنگ امیرفضلی، حسام نواب‌صفوی، منوچهر آذر، محمدرضا و مهراوه شریفی‌نیا، شهره لرستانی، مینا جعفرزاده،  لیلا بلوکات از بازیگران فیلم هستند.

"اخراجی‌ها 2" از چهارشنبه 28 اسفند 87 در گروه سینما استقلال اکران شد و پس از 51 روز نمایش در 29 سینما 000/000/555/3 تومان فروش کرده است. این فروش با در نظر گرفتن نرخ بلیت 2000 تومان، تعداد 1777500 تماشاگر را برای این فیلم ثبت می‌کند. به این ترتیب تماشاگران روزانه "اخراجی‌ها 2" 34853 نفر و تعداد مخاطب روزانه این فیلم در هر سینما 1202 نفر بوده است.

"کینه 2" ساخته تاکشی شیمیزو محصول سال 2006 آمریکا و اثری در ژانر دلهره، تعلیق و وحشت است. فیلم داستان زنی جوان است که در توکیو اسیر نفرینی اسرارآمیز می‌شود که در قسمت نخست فیلم بر سر خواهرش آمده بود. شیمیزو این فیلم را بر اساس فیلمنامه استفن ساسکو ساخته و سارا میشل گلار، امبر تامبلین، ادیسون چن و آریل کبل بازیگران فیلم هستند.

"کینه 2" که از چهارشنبه 28 اسفند 87 اکران شده پس از 45 روز نمایش به صورت تک سانس در دو سینما 000/800/22 تومان فروش کرده است. همچنین "پاتو زمین نذار" ساخته ایرج قادری از چهارشنبه 23 اردیبهشت جایگزین "بیست" در گروه سینما عصر جدید می‌شود.

حمید فرخ‌نژاد، شیرین بینا، چکامه چمن‌ماه، عنایت شفیعی، محمدعلی فرمند، عادل علیزاد و محمد حاج‌حسینی بازیگران، خطیبی و مهدی حسینی‌نژاد فیلمنامه‌نویس، سعید هاشمی مدیرتولید، بابک شعاعی طراح گریم، مهدی دیلمی طراح صحنه و لباس و یحیی سپهری شکیب آهنگساز اشاره کرد.

 


بیست

"حریم" از چهارشنبه نهم اردیبهشت در گروه سینما آفریقا اکران شده و پس از 11 روز نمایش در 20 سینما 000/700/47 تومان فروش داشته است. این فیلم با در نظر گرفتن نرخ بلیت 2000 تومان، 23850 تماشاگر داشته است. به این ترتیب تماشاگران روزانه فیلم حدود 2168 نفر بوده و 108 مخاطب روزانه در هر سینما برای "حریم" ثبت می‌شود. 

"آخرین ملکه زمین" نخستین فیلم محمدرضا عرب داستان مهاجری افغانی است که پس از سال‌ها زندگی و کار در ایران تصمیم می‌گیرد به افغانستان بازگردد. قربان نجفی، اصغر همت، علی آزادنیا، حسین طاهری و بازیگران افغان گلی اکبری و وحید نگاه از بازیگران این فیلم هستند.

از دیگر عوامل "آخرین ملکه زمین" می‌توان به محمد ترابی فیلمنامه‌نویس، محمدرضا هنرمند مشاور کارگردان، ساعد نیکذات مدیر فیلمبرداری، حسین بشاش صدابردار، سعید ملکان طراح گریم و علیرضا سجادپور تهیه‌کننده اشاره کرد که محصول حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی است.

این فیلم در بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی فجر در سال 85 دیپلم افتخار بهترین فیلم اول و دیپلم افتخار دبیر جشنواره برای فیلم منتخب اول را به عرب اختصاص داد. فیلم همچنین سابقه حضور در چند جشنواره بین‌المللی از جمله مونترال، قاهره و بوستن را در کارنامه دارد.

"آخرین ملکه زمین" از چهارشنبه دوم اردیبهشت در گروه آزاد اکران شده و پس از 17 روز نمایش در 3 سینما 000/600/5 تومان فروش داشته است. این فیلم با در نظر گرفتن نرخ بلیت 2000 تومان، 2800 تماشاگر داشته است. تماشاگران روزانه فیلم حدود 165 نفر و مخاطب روزانه در هر سینما 55 نفر بوده است. 

 

 



کلمات کلیدی :

مونا زندی:«عصر جمعه» مهر ماه به شبکه نمایش خانگی می‌رود

 

 

 

مونا زندی با اشاره به عدم نمایش «عصر جمعه» مطرح کرد: این فیلم سوخت و سرانجام از مهر ماه در شبکه‌ی نمایش خانگی عرضه می‌شود.

 فیلم سینمایی «عصر جمعه» اولین تجربه کارگردانی مونا زندی، بعدازظهر روز گذشته، یکشنبه 20 اردیبهشت‌ماه، در فرهنگسرای هنر (ارسباران) به نمایش درآمد، پس از آن با حضور مونا زندی ـ کارگردان ـ، رویا نونهالی و مهرداد صدیقیان (بازیگران) و حسین معززی‌نیا (منتقد و مجری برنامه) مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

 در ابتدای این نشست و در پی پرسش مجری برنامه درباره وضعیت اکران این فیلم، مونا زندی گفت: این فیلم وارد شبکه سینمایی خانگی شده و قرار است از مهرماه وارد بازار شود.

او درباره علت عدم اکران این فیلم در سینما هم اظهار کرد: بحث اکران این فیلم همچنان نامشخص است؛ نه به ما گفته‌اند که فیلم اکران می‌شود و نه می‌گویند که اکران نمی‌شود. سال گذشته دوبار قرار بود که این فیلم در گروه‌های «عصر جدید» و «آفریقا» به نمایش درآید، اما هر دوبار به دلیلی نامشخص و بدون هیچ‌گونه توضیحی از سوی پخش‌کننده یا شورای صنفی اکران آن کنسل شد.

زندی اذعان داشت: در این میان هرکس یک بهانه می‌آورد. پخش‌کننده می‌گوید که مشکل از ارشاد است و ارشاد می‌گوید که ما مشکلی نداریم. البته وزارت ارشاد در اکران‌های خصوصی با این فیلم مشکلی نداشته است و به همین دلیل به نظر می‌رسد که سینمادارها تمایلی به اکران آن ندارند. مشکلی که در مملکت ما وجود دارد آن است که هیچ‌گاه تمام این افراد در قالب یک جلسه گردهم نمی‌آیند تا وضعیت مشخص شود.

 این کارگردان همچنین از حذف برخی قسمت‌های این فیلم برای گرفتن پرونه نمایش خبر داد و درباره چگونگی شکل‌گیری ایده «عصر جمعه» گفت: این فیلم مربوط به چهارسال پیش است. در آن زمان برای یک کار مستند که به موضوع تجاوز مربوط می‌شد، در حال تحقیق بودم. داستان مربوط به دختربچه سیزده ساله‌ای بود که توسط سه مرد مورد تجاوز قرار گرفته و سپس در چاله‌ای حبس شده بود. اما به دلیل آن‌که چندسال از این موضوع می‌گذشت، متریال زیادی در دست نداشتم که بخواهم به آن بپردازم و همانی بود که به نظرم رسید این موضوع خیلی مغفول واقع شده است.

 او در عین‌حال به تحقیقاتی که برای فیلم «زندان زنان» به کارگردانی منیژه حکمت انجام داده بوده اشاره کرد و گفت: در آن زمان متوجه شدم، برخی کودکان همراه با مادران خود در زندان زندگی می‌کنند ـ البته اکنون این قانون تغییر کرده است ـ اما در هرحال این مسئله و موضوع قبلی در نهایت موجب شد که طرحی به نام «عصر جمعه» در ذهنم شکل بگیرد.

کارگردان «عصر جمعه» در ادامه این نشست و در پاسخ به سوالی مبنی بر تأثیرپذیری او از سینمای رخشان بنی‌اعتماد مطرح شده بود، عنوان کرد: اگر افراد به پیرامون خود دقت داشته باشند، قطعا از مسایل مختلفی تأثیر می‌پذیرند. آشنایی و ارتباط بنده با خانم بنی‌اعتماد هم به فیلم «زیر پوست شهر» و مستندی که به طور مشترک کار کردیم برمی‌گردد. اما پیش از آن مدت چهارسال با کیانوش عیاری کار کرده بودم و فکر می‌کنم که بیشتر از سینمای عیاری تأثیر گرفته‌ام. البته رخشان بنی‌اعتماد هم تأثیرات بسیاری برروی من داشت و نه تنها از نظر سینما بلکه حتی نوع رابطه با او برای من تأثیر بسزایی داشت.

 او درباره ادامه مسیرش در ساخت فیلم‌های اجتماعی هم اظهار کرد: این‌که بخواهم دنباله‌روی نوعی سینما از این جنس باشم در آینده مشخص می‌شود، اما اکنون برای فیلم دومم گونه دیگری را برگزیده‌ام علاوه بر این دوست دارم که شیوه‌های مختلف را مورد آزمایش قرار بدهم.

زندی در پاسخ به سوال یکی از تماشاگران که علت توجه زیاد کارگردانان زن به موضوعات زنان را جویا شده بود هم گفت: فیلمنامه دوم من که توقیف شد راجع به تجاوزی بود که نسبت به پسربچه‌ها صورت می‌گرفت، اما به هرحال سعی می‌کنم به شخصه که به موضوعاتی بپردازم که نسبت به آن‌ها آشنایی بیشتری دارم و قطعا نسبت به زنان آشناتر هستم. البته این گفته به آن معنانیست که هیچ‌گاه در مورد مردها فیلم نخواهم ساخت.

این کارگردان در ادامه به فعالیت‌های فعلی‌اش اشاره کرد و گفت: مدت یک سال و نیم است که به همراه نغمه ثمیمی درحال نگارش فیلم‌نامه‌ای جدید هستیم و علاوه بر آن مشغول ساخت یک سریال 6 قسمتی هم هستم.

 زندی در بخش دیگری از این نشست هم به تشکر از فهیمه کارگهی و غلامرضا شاکر، سرمایه‌گذاران این فیلم پرداخت و عنوان کرد: اگر این دو عزیز نبودند هیچ‌گاه این فیلم ساخته نمی‌شد و من همواره برای این‌که سرمایه آن‌ها باز گردانده نشد، احساس عذاب وجدان می‌کردم. چراکه به هرحال بخشی از این سینما هم مربوط به چرخه اقتصادی آن است و من به شخصه تا مدت‌ها پس از ساخته‌شدن این فیلم درگیر اکران آن بودم و به همین دلیل نمی‌توانستم سراغ فیلم دیگری بروم.

 زندی در پاسخ به مطلب یکی از حاضران که عدم اکران این فیلم را سوختن زندی داسته بود، عنوان کرد: من نسوختم و همچنان مشغولم اما این فیلم سوخت.

 کارگردان «عصر جمعه» در بخش دیگری از این نشست هم عنوان کرد: برای سینمای ایران متأسفم چراکه 2 نفر با محبت فراوان دست به سرمایه‌گذاری در این فیلم زدند، اما نتیجه نگرفتن. این جریان حتی اگر روند ادامه مسیر آن‌ها را متوقف نکند، قطعا این روند را کُندتر می‌کند.

زندی در بخش پایانی صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی که مبنی بر کم‌رنگ بودن جامعه در این فیلم اجتماعی مطرح شده بود، عنوان کرد: به شخصه معتقدم که هیچ فیلمی غیراجتماعی نیست و همه فیلم‌های ما اجتماعی هستند، چراکه به هرحال هر انسان عضوی از یک اجتماع است. این فیلم هم از این قاعده مستثنی نیست، اما آن‌چه در «عصر جمعه» برای من اهمیت داشته بازگوکردن زندگی یک مادر و پسر است.

رویا نونهالی معتقد است: گاه ممکن است که برخی افراد به یمن کارگردانی خوب و قوی به اتفاقات خوبی در عرصه بازی در یک فیلم برسند، اما هنگامی که حرفه افراد بازیگری است باید برخی موارد را آموخته باشند.

 این بازیگر این فیلم هم به ذکر توضیحاتی درباره چگونگی نزدیک‌شدنش به نقش پرداخت و گفت: وقتی که حرفه‌ات بازیگری است باید برخی موارد را آموخته باشی. البته بازیگری عرصه قابل دست‌یافتنی است و گاه در مورد برخی افراد ممکن است به یمن وجود یک کارگردان خوب اتفاقات خوبی هم بیفتد.به هرحال بدون یک کارگردان خوب اصلا نمی‌توان کاری خوب ارایه کرد. ممکن است با تلاش تا حدی خودت را نجات دهی اما به هرحال فیلم آن قوت شایسته را نخواهد داشت.

 او درباره چگونگی ایفای نقشش در «عصر جمعه» هم اظهار کرد: فکر می‌کنم که سوگند «عصر جمعه»: قابل قبول است بخشی از این مسئله به دلیل آن است که مونا زندی کارش را بسیارخوب بلد بود. علاوه بر این مجموعه عواملی که در این فیلم حضور داشتند هم به گونه‌ای بود که به آن‌ها علاقه‌مند بودم. تا هنگامی که انسان عده‌ای را دوست نداشته باشد نمی‌تواند با آن‌ها کار خوبی انجام دهد، اما گاه با برخی افراد مواجه می‌شویم که از حاصل کار با آن‌ها هم رضایت چندانی نداریم.

نونهالی همچنین عنوان کرد: بخشی از بازی هم بر اثر خود نقش شکل می‌گیرد. هر نقشی هدایت‌کننده بازیگر است تنها به شرط آن‌که بازیگر دریچه‌های دریافت خود را باز بگذارد. البته در این میان این‌که کارگردان بتواند منظور و دلخواه خود را به بازیگر منتقل کند هم نقش مهمی دارد. بازی خلاقانه هم دست ما نیست. پس بهتر است که بازی خود را به شیوه‌ای قابل قبول و خوب انجام دهیم.

 بازیگر «عصر جمعه» در بخش دیگری از این نشست هم عنوان کرد: تمام فرمول‌ها و درس‌ها و مواردی که آموخته‌ام را موبه‌مو رعایت کردم تا بازیگر شوم.

 نونهالی در پاسخ به مطلبی که درباره عدم ورودش به سینمای تجاری مطرح شده بود هم گفت: فکر می‌کنم که هرچیزی خوبش خوب است سینمای تجاری به مفهوم این نیست که حتما از یک تعداد آدم خوش‌چهره استفاده شود. البته کارهای تجاری خوبی که فروش خوبی هم داشته‌اند و صرفا از بازیگر خوش‌چهره استفاده نکرده‌اند داشتیم و برعکس.

 نونهالی در پایان صحبت‌هایش هم در پاسخ به مطلبی که درباره اجرای تئاتری مطرح شده بود، خاطرنشان کرد: همواره صحبت‌هایی از بازی تئاتری به میان می‌آید، اما من هرگز نشنیدم که کسی بتواند تعریفی دقیق از بازی تئاتری ارایه کند. این‌که گاه فرد بازی یا دیالوگ را نپسندد امری طبیعی است اما این‌که به این دلیل، برخی بازی‌ها را تئاتری بدانیم را قبول ندارم. ما هر بار که یک بازیگر فریاد می‌کشد و از عمق وجود واکنش نشان می‌دهد بازی او را تئاتری می‌خوانیم اما هیچ‌وقت هیچ‌کس نتوانسته در قالب چند جمله تعریف خود از بازی تئاتری را ارایه کند. البته باید توجه داشته باشیم که بازی تئاتری هم تعریف ویژه و جایگاه خاص خود را دارد.

مهرداد صدیقیان، دیگر بازیگر «عصر جمعه» هم در این نشست به ذکر توضیحی کوتاه درباره اولین تجربه سینمایی خود پرداخت و چند جلسه حضورش در کانون اصلاح و تربیت را در ایفای نقش خود بسیار موثر دانست.

او در بخشی دیگر و در پاسخ به مطلبی که به ادعای او درباره رسیدن به جایگاه مارلون براندو مطرح شده بود، عنوان کرد: دامنه آرزوهای انسان محدودیت ندارد. زمانی فکر می‌کردم که مارلون براندو سقف آرزوهای من است. به هرحال من اکنون در ابتدای راه هستم و هنوز هفت فیلم بیشتر بازی نکرده‌ام و فکر می‌کنم به هیچ عنوان به این آرزو نرسیده‌ام.

 در این برنامه که در قالب آن بهمن فرمان‌آرا و هنگامه قاضیانی هم برای تماشای این فیلم به ارسباران آمدند، قرار بود جهانگیر کوثری ـ تهیه‌کننده‌ی این فیلم نیز حضور داشته باشد.

گفتنی است، در بخش‌هایی از این نشست هم سرمایه‌گذاران این فیلم به ذکر صحبت‌های کوتاه پرداختند.

منبع:ایسنا



کلمات کلیدی :

دهمین جشن خانه سینما

زمان : 3شنبه شب،21/6/1385

مکان : تالار وحدت،دهمین جشن خانه سینما

مشاهدات: امیر حسین قهرمانی

 

حوالی ساعت 7 رسیدم جلوی تالار وحدت،به قدری هر دو ورودی تالار

شلوغ بود(اقایون و خانم ها) که اون جلو،واقعا نفس کشیدن هم حتی

مشکل بود.جلوی ورودی ها،جمعیتی ازدحام کرده بودن که دعوت نامه

نداشتن و اون جلو منتظر بودن که شاید فرجی شه و بتونن برن تو،همین

باعث شده بود که هر کسی از اهالی سینما که قصد وارد شدن داشت،

با مشکل عبور از بین جمعیت روبرو بشه و امان از اون وقتی که یک

هنرپیشه مطرح یا یک کارگردان شناحته شده می خواست بره تو.

قبل رسیدن به ورودی،باید سیل عکاسا و فیلمبردارا و کسایی که ازش

امضا و عکس می خواستن پشت سر می ذاشت،بعد تازه به ورودی که

می رسید،عبور از بین اون جمعیت منتظر ورود،واقعا وحشتناک بود.2 نفر

رو دیدم که با گر یه! به مامور جلوی در اصرار می کردن که بذاره برن تو و

البته اون مامور هم با دوستانه ترین لحن ممکن،بهشون می گفت : ....ها،

برین پی کارتون،وگرنه با باتوم خدمتتون می رسم...

حوالی 7:50 با دوست خوبم پژمان بازغی که البته کمی هم دیر کرده

بود،با هر زحمتی که بود وارد محوطه ی داخلی تالار وحدت شدیم.خسرو

شکیبایی،پرویز پرستویی و کمال تبریزی،همون جلو مشغول صحبت بودن.

پژمان رفت داخل،چون قرار بود اهدا کننده ی یکی از اولین جوایز اون باشه.

من هم رفتم طبقه ی دوم تالار،از اونجا خیلی مسلط تر می شه مراسم

روی سن رو تماشا کرد.

مراسم با سرود ملی و تلاوت قران شروع شد،بعد با یک کلیپ طنز که کار

مشترک حبیب رضایی و میلاد صدر عاملی بود،اعلام شد که برای مجری

گری مراسم،با اشخاصی مثل فرزاد حسنی،شهاب حسینی،مریلا زارعی

و.... صحبت شده که هر کدوم بنا به دلایلی نپذیرفتن و در نهایت،اونها به

سراغ فرشید منافی،گوینده ی برنامه ی رادیویی روی خط جوانی از شبکه

جوان رادیو رفتن.منافی اومد روی سن و اجرا رو شروع کرد(که البته باید

بگم که هرگز به قدرت اجرای فرزاد حسنی در سال های گذشته نبود

اجراش).

خیلی غیر منتظره و در همون اول مراسم،جوایز بهترین نقش مکمل مرد و

زن رو اعلام کردن،بیژن امکانیان برای تقاطع و ترانه علیدوستی و پانته ا

بهرام برای چهار شنبه سوری.بهرام وقتی جایزه ش رو گرفت و پشت

تریبون رفت که صحبت کنه،حین این که می گفت بازی در چهارشنبه

سوری براش افتخار بوده و چهار شنبه سوری رو یکی از ماندگارترین

اثرهای سینمای ایران دونست،گر یه ش گرفت و ترانه به کمکش اومد و

حرفاشو تکمیل کرد...

چند تا تقدیر از اهالی سینما به عمل اومد در مراسم،از افرادی مثل نعمت

حقیقی(فیلمبردار)،هوشنگ گلمکانی(مدیر مسوول مجله فیلم) و...

اهدا کننده های جوایز شاید از خود کسانی که جایزه می گرفتن بیشتر

تشویق می شدن.فرشید منافی(مجری مراسم) اسم اونها رو برای

اهدای جوایز می خوند و اونها به صورت دو نفر دو نفر ،می اومدن روی

سن و یکیشون نامزدهای اون رشته رو می خوند و دیگری اسم برنده رو.

از محبوب ترین افرادی که روی سن اومدن برای اهدای جایزه، امیر رضا

خادم و پژمان بازغی،اتیلا پسیانی و عادل فردوسی پور (که پسیانی رو به

جمعیت گفت:امیدوارم عادل تو برنامه ی دوشنبه شبش به من کارت قرمز

نده!!) ،رویا تیموریان و مسعود رایگان،کمال تبریزی،مجید مجیدی،معصومه

ابتکار و مریلا زارعی،پرویز بهرام(دوبلر گرانمایه تلویزیون و سینما و استاد

واقعی من) و.... بودن و در اخر جایزه ی بهترین فیلم رو سردار طلایی،

محمد باقر قالیباف و رسول صدر عاملی(دبیر جشن) اهدا کردن.

به این ترتیب،جایزه بهترین فیلمنامه که توسط کیومرث پور احمد و

هوشنگ مرادی کرمانی اهدا شد،به فرید مصطفوی و ابوالحسن داودی

برای فیلم تقاطع رسید،جایزه ی بهترین بازیگر نقش اول زن رو هدیه

تهرانی(که البته غایب بزرگ مراسم بود)،از دست مریلا زارعی گرفت برای

بازی در فیلم چهارشنبه سوری،و جایزه ی بهترین بازیگر نقش اول مرد رو

هم رضا کیانیان که او هم غایب بود گرفت برای بازی در فیلم یه بوس

کوچولو.بهمن فرمان ارا،یکی از بزرگترین کارگردانان سینمای ایران،کسی

بود که جایزه ی کیانیان رو به جای خودش دریافت کرد.اصغر فرهادی برای

چهار شنبه سوری،جایزه بهترین کارگردانی رو گرفت.

اما در بخش بهترین فیلم،هییت داوران ضمن اعلام تقاطع به عنوان بهترین

فیلم،جایزه ویژه ی خودش رو به کافه ستاره اهدا کرد....

 نکات خاص مراسم :

1-حضور حامد بهداد،بازیگر توانا و خوش نقش سینما در ردیف های انتهایی

طبقه ی اول سالن و تنها نشستن اون،از نکات عجیب مراسم بود.

2-در تمامی مدت مراسم،ترانه علیدوستی و پانته ا بهرام،در ردیف ششم 

 کنار هودیگه نشسته بودن و غیر از 2-3 باری که بهرام از سالن خارج شد

و دوباره برگشت،همش کنار همدیگه بودن.

3-وقتی صدابردار فیلم چهارشنبه سوری برای گرفتن جایزه بهترین

صدابرداری می خواست روی سن بره،با استقبال خیلی گرم پانته ا بهرام

روبرو شد و مجبور شد قبل از اینکه بره،به احساسات بهرام پاسخ بگه.

4-در حین مراسم،فیلمی پخش شد که چند تا از بازیگران مثل نیکی

کریمی،حمید فرخ نژاد،محمدرضا گلزار،خسرو شکیبایی،پرویز پرستویی و..

در مورد قاچاق فیلم های روی پرده توسط سی دی فروش های خیابانی 

(مثل بقیه ی خیابانی ها،خیلی حرف بدی نیست!) اعتراض می کردن و

از مردم می خواستن که از اونها سی دی نخرن،هر بار که یکیشون توی

فیلم صحبت می کرد از طرف حضار در سالن به شدت تشویق می شد.

5-قطعه فیلم کوتاهی نمایش داده شد که به هنرمندان از دست رفته ی

سینما ظرف سال اخیر مثل زنده یادان منوچهر نوذری،پوپک گلدره،جعفر

بزرگی و.... می پرداخت.

 موخره:

دهمین جشن خانه ی سینما هم به پایان رسید،ما هم مثل احمدرضا

درویش انتظار می کشیم که یازدهمین دوره ی این جشن،در کاخ و موزه

ملی سینما برگزار بشه....



کلمات کلیدی :
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >
  • بایگانی

  • یادداشت‌های بایگانی نشده