.: معرفی کامل فیلم «هانا مونتانا: فیلم سینمایی» :.
نوشته شده به وسیله ی بازیگر در تاریخ 88/3/1:: 4:34 صبح
معرفی کامل فیلم «هانا مونتانا: فیلم سینمایی»
اختصاصی سینمای ما – حامد مظفری:
درباره فیلم : زمان
کامل فیلم «هانا مونتانا: فیلم سینمایی» حدود 102 دقیقه است اما خط
داستانی فیلم بیش از 40 دقیقه نبوده و کارگردان سعی کرده با قرار دادن
حدود 62 دقیقه آوازخوانی و پخش صحنههای موزیکال، مخاطبان طرفدار موسیقی
را هم به سینما بکشاند. همین است که در طول فیلم شاهد این هستیم که
نیمدوجین آهنگ توسط میلی سیریوس خوانده میشود، دو آهنگ توسط بیلی ری
سیریوس و همچنین آهنگهایی دیگر که توسط تایلر سویفت و راسکال فلتز خوانده
میشوند. این ویژگی لازمه هر موزیکالی است اما به نظر میرسد در اینجا
تعادل موسیقایی لازم برای به خدمت گرفتن خوانندگان وجود نداشته است چرا که
مثلا راسکال فلتز اگرچه استعداد موسیقایی خوبی دارد اما سبک کاری وی در
نقطه مقابل سبک میلی سیریوس است و به همین دلیل نیز تمام تواناییهای وی
در سایه اجراهای به سبک هیپ هاپ کانتری میلی سیریوس قرار گرفته است! البته
گروهی از منتقدان هم بر این مساله صحه گذاشتهاند که پیتر چلسام کارگردان
این فیلم قصد داشته فیلمی با محوریت میلی سیریوس بسازد و در حاشیه قرار
گرفتن دیگر بازیگران و یا دیگر آواها به همین دلیل بوده است. به نظر
میرسد کارگردان فیلم تلاش زیادی هم در جهت روایت یک داستان متفاوت به خرج
نداده و تنها کوشیده روایتی از یک دگردیسی انسانی را در دل صحنههای
موزیکال بگنجاند به همین دلیل شاید آن قدر که تمرکز برای ساخت موسیقی صورت
گرفته، تمرکزی برای بازیگردانی صورت نگرفته است، و همین امر موجب شده که
به جز میلی سیریوس سایر بازیگران ایفاگر تیپهایی باشند که پیش از این
بارها از آنها دیدهایم. «هانا مونتانا: فیلم سینمایی» که توسط کمپانی
بوئنا ویستا پیکچرز در آمریکای شمالی توزیع شده تنها در هفته اول اکران
خود حدود سی و دو میلیون دلار فروش داشت و با فرستادن «سریع و خشمگین» به
رده دوم، خود در رتبه اول باکس آفیس جا خوش کرد!
نظرات منتقدان:
پیتر هارتلوب- والدین دوراندیش، در مورد فیلمهایی که فرزندانشان مشاهده میکنند، دقت نظر زیادی دارند و از همین رو مطالب مختلفی که در مورد یک فیلم نوشته شده است را به دقت مرور کرده و سپس فرزند خود را به تماشای یک فیلم خاص میبرند. اما معمولا هنگامی که فیلمی جدید از محصولات کمپانی دیزنی اکران میشود، دیگر این کودکان هستند که برای والدین تکلیف تعیین میکنند، چرا که کودکان هر طور شده باید محصول جدید این کمپانی را ببینند و در این شرایط والدین نمیتوانند کاری کنند مگر همراهی با کودکان! «هانا مونتانا: فیلم سینمایی» از نظر ساختاری فیلم بدی نیست؛ کاراکترها به درستی چیده شدهاند، خط داستانی آنقدر جذابیت دارد که مخاطب را به سادگی دنبال خود بکشد و همچنین آواها و موسیقی فیلم نیز خیلی خوب به عنوان مکمل داستان به کار رفتهاند. همین میشود که اغلب تماشاگران این فیلم، طی مدت زمان پخش فیلم حتی پلک هم نزده و به تنها چیزی که میاندیشند، داستان فیلم است. البته «هانا مونتانا: فیلم سینمایی» برای کسانی که با هدفی جز فیلم دیدن به سینما میروند، نمیتواند فیلم ایدهآلی به شمار رود، منظورم آن دسته از آدمیان است که فقط برای گذران زمان بلیت خریده و وارد سالن سینما میشوند. این گروه با این که خیلی زودتر از حد تصور جذب داستان فیلم شده و تا پایان آن را دنبال میکنند، اما از آنجا که در سینما وقت کافی برای چرت زدن یا احیانا تفکر درباره زیر و بم زندگیشان نداشتهاند، این فیلم را فیلمی خوب ندانسته و به بدگویی راجع به آن میپردازند!... در راس بازیگران فیلم میلی سیریوس قرار دارد؛ میلی را طی سالهای اخیر در فیلمها و سریالهای بسیاری دیدهایم؛ در برخی از این آثار وی فرصت این را یافته که تواناییهای بازیگری خود را به نمایش بگذارد؛ «ماهی بزرگ»، «امپراتوری مدرسه جدید» و «داک/پزشک» از جمله چنین آثاری هستند. به جز این میلی سیریوس در فیلمهای کوتاه و بلند دیگری که غالبا با نگاه تجاری ساخته شده و تنها از تواناییهای مُدلینگ سیریوس، استفاده کردهاند، نیز ظاهر شده است. تجربه نشان داده است که هم کودکان و هم والدین آنها با دسته اول فیلمهای این بازیگر ارتباط بهتری برقرار کردهاند، مثلا فیلمی مانند «ماهی بزرگ» که هم داستان محبوب مخاطبان را روایت میکند و هم سیریوس در آن در قالب یک کاراکتر جذاب ایفای نقش کرده است. در «هانا مونتانا: فیلم سینمایی» هم اوضاع به همین ترتیب است. در اینجا سیریوس هم نقش آفرینی کرده و هم آوازهخوان بوده است، ضمن اینکه سعی کرده است با نشان دادن تواناییهای خود در به تصویر کشیدن دگرگونی شخصیتی کاراکتر اول فیلم، استعدادهای وافر بازیگری خود را نیز به نمایش بگذارد. داستان «هانا مونتانا: فیلم سینمایی» جذاب است اما گویی سازندگان فیلم کوشیدهاند در طول روایت ماجراهای مختلفی که برای شخصیت اول داستان رخ میدهد، هیچ چیز خارقالعاده و یا غیرقابل پیشبینی وجود نداشته باشد. بد نیست پا را فراتر گذاشته و از این صحبت کنم که برخی قسمتهای فیلم گرتهبرداری از آثاری نظیر «تنها در خانه» یا «خانه شیرین آلباما» هستند ضمن اینکه بسیاری از سکانسهای کمیک هم شبیه صحنههای فیلم «برادی بانچ» هستند!
وسلی موریس- ((این یک موقعیت حسادتبرانگیز به شمار نمیرود؛ هانا مونتانا چهره شناخته شدهای است اما مشکل اساسی انسانی با نام میلی استوارت که در لوای این چهره مشهور پنهان شده است، دروغ است، دروغهایی که وی به خود میگوید و رفته رفته موجب افتادن فاصله میان خویشتن خویش و آنچه که مخاطبان از وی انتظار دارند، میشود.)) این خط داستانی ساده قرار بوده که به فیلمی حدودا 100 دقیقهای تبدیل شود ولی عدم کشش لازم این خط داستانی موجب آن شده که کارگردان اثر برای جذابتر کردن فیلم خود به شماری از عناصر دیگر نیز پناه ببرد؛ صحنههای رویایی برخاسته از ذهن کاراکتر میلی، نماهایی از کنسرتهای زنده هانا مونتانا، چند موزیک ویدئو، استفاده از وجه ملودرام داستان و همچنین به کارگیری دو هنرمند با نام های تایلر سویفت و راسکال فلتز در نقش خودشان از جمله این عناصر هستند. در تواناییهای پیتر چلسام تردیدی نداریم اما گویی این کارگردان چنان درگیر نمایش صحنههای سطحی کمیک و مونتاژ آنها با موسیقی بوده که یادش رفته همه آنچه مخاطب میخواهد فقط موسیقی و خنده نیست بلکه برخی مواقع چرخش داستانی تنها در حضور نمایش یک صحنه اندوهناک است، که رخ میدهد!
نکات حاشیهای:
- طراحی گریم این فیلم از جمله نقاط مثبت آن است به خصوص گریم میلی سیریوس که خیلی خوب وی را از شمایل یک دختر سر به هوای پردردسر خارج کرده و یک پرنسیب عالی به وی بخشیده است. ضمن اینکه گریمی که بر روی چهره بیلی ری سیریوس انجام شده هم وجههای تازه به وی داده است؛ شمایل یک مرد مُسن و کمی ژرف اندیش! میشل بوهلر سرپرستی دپارتمان گریم این فیلم را برعهده داشته و گریم مستقیم میلی سیریوس برعهده برندا بلت بوده است.
- از آنجا که بخش اعظمی از بار فیلم بر پایه صحنههای موزیکال نهاده شده است، کارگردان فیلم در بازی گرفتن از بازیگران چندان با دست باز عمل نکرده یا بهتر است بگوییم هیچ اثری از طرز تلقی کارگردان در بازیها به چشم نمیخورد، اما در نقطه مقابل انتخاب لوکیشنهای فیلمبرداری به بهترین شکل توسط پیتر چلسام انجام شده است؛ به خصوص لوکیشنهای زادگاه کاراکتر هانا مونتانا که واقعا زیبا و چشم نواز هستند.
مشخصات فیلم:
کارگردان: پیتر چلسام
فیلمنامه: دنیل برندسن
مدیر فیلمبرداری: دیوید هنینگز
تدوین: دیوید مورتیز
طراح صحنه: الیوت گیلیک
موسیقی: الن سیلوستری، جان دبنی
بازیگران: میلی سیریوس، بیلی ری سیریوس، امیلی آزمنت، جیسون ایرلس، پیتر گان، تایلر سویفت، ونسا ویلیامز، میشل تاتی موسو، لوکاس تیل
مدت: 102 دقیقه
ژانر: کمدی، خانوادگی، موزیکال، هنری
محصول 2009 آمریکا
داستان فیلم :
شهرت فراگیر هانا مونتانا (با بازی میلی سیریوس) زندگی این دختر را که نام اصلیاش میلی استوارت است، تحت تاثیر خود قرار داده است، میلی استوارت که به واسطه اجراهایش در تلویزیون، محبوبیت فراوانی یافته است، رفته رفته در حال دوری از ریشههای حقیقی خویش و از بین بردن هویت واقعیاش است اما در همین وضعیت میلی به درخواست پدرش رابی ری (با بازی بیلی ری سیریوس) به زادگاهش در کرولی کورنرز واقع در تنسی مسافرت میکند و حین این سفر دو هفتهای است که میلی استوارت به کمک پدر و همچنین مادربزرگ پر شر و شورش با تصویری واقعی از خودش، علایقش و تواناییهایش روبه رو میشود، ضمن اینکه عشق هم آرام آرام از راه میرسد!
منبع: سایتهای یاهوموویز و آی.ام.دی.بی
کلمات کلیدی :