فروشگاه ایرانی

 
 
 
 
 
مونا زندی:«عصر جمعه» مهر ماه به شبکه نمایش خانگی می‌رود - خبر هایی از دنیایی بازیگران
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مونا زندی:«عصر جمعه» مهر ماه به شبکه نمایش خانگی می‌رود

 

 

 

مونا زندی با اشاره به عدم نمایش «عصر جمعه» مطرح کرد: این فیلم سوخت و سرانجام از مهر ماه در شبکه‌ی نمایش خانگی عرضه می‌شود.

 فیلم سینمایی «عصر جمعه» اولین تجربه کارگردانی مونا زندی، بعدازظهر روز گذشته، یکشنبه 20 اردیبهشت‌ماه، در فرهنگسرای هنر (ارسباران) به نمایش درآمد، پس از آن با حضور مونا زندی ـ کارگردان ـ، رویا نونهالی و مهرداد صدیقیان (بازیگران) و حسین معززی‌نیا (منتقد و مجری برنامه) مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

 در ابتدای این نشست و در پی پرسش مجری برنامه درباره وضعیت اکران این فیلم، مونا زندی گفت: این فیلم وارد شبکه سینمایی خانگی شده و قرار است از مهرماه وارد بازار شود.

او درباره علت عدم اکران این فیلم در سینما هم اظهار کرد: بحث اکران این فیلم همچنان نامشخص است؛ نه به ما گفته‌اند که فیلم اکران می‌شود و نه می‌گویند که اکران نمی‌شود. سال گذشته دوبار قرار بود که این فیلم در گروه‌های «عصر جدید» و «آفریقا» به نمایش درآید، اما هر دوبار به دلیلی نامشخص و بدون هیچ‌گونه توضیحی از سوی پخش‌کننده یا شورای صنفی اکران آن کنسل شد.

زندی اذعان داشت: در این میان هرکس یک بهانه می‌آورد. پخش‌کننده می‌گوید که مشکل از ارشاد است و ارشاد می‌گوید که ما مشکلی نداریم. البته وزارت ارشاد در اکران‌های خصوصی با این فیلم مشکلی نداشته است و به همین دلیل به نظر می‌رسد که سینمادارها تمایلی به اکران آن ندارند. مشکلی که در مملکت ما وجود دارد آن است که هیچ‌گاه تمام این افراد در قالب یک جلسه گردهم نمی‌آیند تا وضعیت مشخص شود.

 این کارگردان همچنین از حذف برخی قسمت‌های این فیلم برای گرفتن پرونه نمایش خبر داد و درباره چگونگی شکل‌گیری ایده «عصر جمعه» گفت: این فیلم مربوط به چهارسال پیش است. در آن زمان برای یک کار مستند که به موضوع تجاوز مربوط می‌شد، در حال تحقیق بودم. داستان مربوط به دختربچه سیزده ساله‌ای بود که توسط سه مرد مورد تجاوز قرار گرفته و سپس در چاله‌ای حبس شده بود. اما به دلیل آن‌که چندسال از این موضوع می‌گذشت، متریال زیادی در دست نداشتم که بخواهم به آن بپردازم و همانی بود که به نظرم رسید این موضوع خیلی مغفول واقع شده است.

 او در عین‌حال به تحقیقاتی که برای فیلم «زندان زنان» به کارگردانی منیژه حکمت انجام داده بوده اشاره کرد و گفت: در آن زمان متوجه شدم، برخی کودکان همراه با مادران خود در زندان زندگی می‌کنند ـ البته اکنون این قانون تغییر کرده است ـ اما در هرحال این مسئله و موضوع قبلی در نهایت موجب شد که طرحی به نام «عصر جمعه» در ذهنم شکل بگیرد.

کارگردان «عصر جمعه» در ادامه این نشست و در پاسخ به سوالی مبنی بر تأثیرپذیری او از سینمای رخشان بنی‌اعتماد مطرح شده بود، عنوان کرد: اگر افراد به پیرامون خود دقت داشته باشند، قطعا از مسایل مختلفی تأثیر می‌پذیرند. آشنایی و ارتباط بنده با خانم بنی‌اعتماد هم به فیلم «زیر پوست شهر» و مستندی که به طور مشترک کار کردیم برمی‌گردد. اما پیش از آن مدت چهارسال با کیانوش عیاری کار کرده بودم و فکر می‌کنم که بیشتر از سینمای عیاری تأثیر گرفته‌ام. البته رخشان بنی‌اعتماد هم تأثیرات بسیاری برروی من داشت و نه تنها از نظر سینما بلکه حتی نوع رابطه با او برای من تأثیر بسزایی داشت.

 او درباره ادامه مسیرش در ساخت فیلم‌های اجتماعی هم اظهار کرد: این‌که بخواهم دنباله‌روی نوعی سینما از این جنس باشم در آینده مشخص می‌شود، اما اکنون برای فیلم دومم گونه دیگری را برگزیده‌ام علاوه بر این دوست دارم که شیوه‌های مختلف را مورد آزمایش قرار بدهم.

زندی در پاسخ به سوال یکی از تماشاگران که علت توجه زیاد کارگردانان زن به موضوعات زنان را جویا شده بود هم گفت: فیلمنامه دوم من که توقیف شد راجع به تجاوزی بود که نسبت به پسربچه‌ها صورت می‌گرفت، اما به هرحال سعی می‌کنم به شخصه که به موضوعاتی بپردازم که نسبت به آن‌ها آشنایی بیشتری دارم و قطعا نسبت به زنان آشناتر هستم. البته این گفته به آن معنانیست که هیچ‌گاه در مورد مردها فیلم نخواهم ساخت.

این کارگردان در ادامه به فعالیت‌های فعلی‌اش اشاره کرد و گفت: مدت یک سال و نیم است که به همراه نغمه ثمیمی درحال نگارش فیلم‌نامه‌ای جدید هستیم و علاوه بر آن مشغول ساخت یک سریال 6 قسمتی هم هستم.

 زندی در بخش دیگری از این نشست هم به تشکر از فهیمه کارگهی و غلامرضا شاکر، سرمایه‌گذاران این فیلم پرداخت و عنوان کرد: اگر این دو عزیز نبودند هیچ‌گاه این فیلم ساخته نمی‌شد و من همواره برای این‌که سرمایه آن‌ها باز گردانده نشد، احساس عذاب وجدان می‌کردم. چراکه به هرحال بخشی از این سینما هم مربوط به چرخه اقتصادی آن است و من به شخصه تا مدت‌ها پس از ساخته‌شدن این فیلم درگیر اکران آن بودم و به همین دلیل نمی‌توانستم سراغ فیلم دیگری بروم.

 زندی در پاسخ به مطلب یکی از حاضران که عدم اکران این فیلم را سوختن زندی داسته بود، عنوان کرد: من نسوختم و همچنان مشغولم اما این فیلم سوخت.

 کارگردان «عصر جمعه» در بخش دیگری از این نشست هم عنوان کرد: برای سینمای ایران متأسفم چراکه 2 نفر با محبت فراوان دست به سرمایه‌گذاری در این فیلم زدند، اما نتیجه نگرفتن. این جریان حتی اگر روند ادامه مسیر آن‌ها را متوقف نکند، قطعا این روند را کُندتر می‌کند.

زندی در بخش پایانی صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی که مبنی بر کم‌رنگ بودن جامعه در این فیلم اجتماعی مطرح شده بود، عنوان کرد: به شخصه معتقدم که هیچ فیلمی غیراجتماعی نیست و همه فیلم‌های ما اجتماعی هستند، چراکه به هرحال هر انسان عضوی از یک اجتماع است. این فیلم هم از این قاعده مستثنی نیست، اما آن‌چه در «عصر جمعه» برای من اهمیت داشته بازگوکردن زندگی یک مادر و پسر است.

رویا نونهالی معتقد است: گاه ممکن است که برخی افراد به یمن کارگردانی خوب و قوی به اتفاقات خوبی در عرصه بازی در یک فیلم برسند، اما هنگامی که حرفه افراد بازیگری است باید برخی موارد را آموخته باشند.

 این بازیگر این فیلم هم به ذکر توضیحاتی درباره چگونگی نزدیک‌شدنش به نقش پرداخت و گفت: وقتی که حرفه‌ات بازیگری است باید برخی موارد را آموخته باشی. البته بازیگری عرصه قابل دست‌یافتنی است و گاه در مورد برخی افراد ممکن است به یمن وجود یک کارگردان خوب اتفاقات خوبی هم بیفتد.به هرحال بدون یک کارگردان خوب اصلا نمی‌توان کاری خوب ارایه کرد. ممکن است با تلاش تا حدی خودت را نجات دهی اما به هرحال فیلم آن قوت شایسته را نخواهد داشت.

 او درباره چگونگی ایفای نقشش در «عصر جمعه» هم اظهار کرد: فکر می‌کنم که سوگند «عصر جمعه»: قابل قبول است بخشی از این مسئله به دلیل آن است که مونا زندی کارش را بسیارخوب بلد بود. علاوه بر این مجموعه عواملی که در این فیلم حضور داشتند هم به گونه‌ای بود که به آن‌ها علاقه‌مند بودم. تا هنگامی که انسان عده‌ای را دوست نداشته باشد نمی‌تواند با آن‌ها کار خوبی انجام دهد، اما گاه با برخی افراد مواجه می‌شویم که از حاصل کار با آن‌ها هم رضایت چندانی نداریم.

نونهالی همچنین عنوان کرد: بخشی از بازی هم بر اثر خود نقش شکل می‌گیرد. هر نقشی هدایت‌کننده بازیگر است تنها به شرط آن‌که بازیگر دریچه‌های دریافت خود را باز بگذارد. البته در این میان این‌که کارگردان بتواند منظور و دلخواه خود را به بازیگر منتقل کند هم نقش مهمی دارد. بازی خلاقانه هم دست ما نیست. پس بهتر است که بازی خود را به شیوه‌ای قابل قبول و خوب انجام دهیم.

 بازیگر «عصر جمعه» در بخش دیگری از این نشست هم عنوان کرد: تمام فرمول‌ها و درس‌ها و مواردی که آموخته‌ام را موبه‌مو رعایت کردم تا بازیگر شوم.

 نونهالی در پاسخ به مطلبی که درباره عدم ورودش به سینمای تجاری مطرح شده بود هم گفت: فکر می‌کنم که هرچیزی خوبش خوب است سینمای تجاری به مفهوم این نیست که حتما از یک تعداد آدم خوش‌چهره استفاده شود. البته کارهای تجاری خوبی که فروش خوبی هم داشته‌اند و صرفا از بازیگر خوش‌چهره استفاده نکرده‌اند داشتیم و برعکس.

 نونهالی در پایان صحبت‌هایش هم در پاسخ به مطلبی که درباره اجرای تئاتری مطرح شده بود، خاطرنشان کرد: همواره صحبت‌هایی از بازی تئاتری به میان می‌آید، اما من هرگز نشنیدم که کسی بتواند تعریفی دقیق از بازی تئاتری ارایه کند. این‌که گاه فرد بازی یا دیالوگ را نپسندد امری طبیعی است اما این‌که به این دلیل، برخی بازی‌ها را تئاتری بدانیم را قبول ندارم. ما هر بار که یک بازیگر فریاد می‌کشد و از عمق وجود واکنش نشان می‌دهد بازی او را تئاتری می‌خوانیم اما هیچ‌وقت هیچ‌کس نتوانسته در قالب چند جمله تعریف خود از بازی تئاتری را ارایه کند. البته باید توجه داشته باشیم که بازی تئاتری هم تعریف ویژه و جایگاه خاص خود را دارد.

مهرداد صدیقیان، دیگر بازیگر «عصر جمعه» هم در این نشست به ذکر توضیحی کوتاه درباره اولین تجربه سینمایی خود پرداخت و چند جلسه حضورش در کانون اصلاح و تربیت را در ایفای نقش خود بسیار موثر دانست.

او در بخشی دیگر و در پاسخ به مطلبی که به ادعای او درباره رسیدن به جایگاه مارلون براندو مطرح شده بود، عنوان کرد: دامنه آرزوهای انسان محدودیت ندارد. زمانی فکر می‌کردم که مارلون براندو سقف آرزوهای من است. به هرحال من اکنون در ابتدای راه هستم و هنوز هفت فیلم بیشتر بازی نکرده‌ام و فکر می‌کنم به هیچ عنوان به این آرزو نرسیده‌ام.

 در این برنامه که در قالب آن بهمن فرمان‌آرا و هنگامه قاضیانی هم برای تماشای این فیلم به ارسباران آمدند، قرار بود جهانگیر کوثری ـ تهیه‌کننده‌ی این فیلم نیز حضور داشته باشد.

گفتنی است، در بخش‌هایی از این نشست هم سرمایه‌گذاران این فیلم به ذکر صحبت‌های کوتاه پرداختند.

منبع:ایسنا



کلمات کلیدی :
  • بایگانی

  • یادداشت‌های بایگانی نشده