شرکت ایران خودرو، در راستای توسعه برندملی و پلاتفرم خود ، با حضور وزیران صنایع ومعادن ورفاه و تامین اجتماعی ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ،مدیران صنعت و مدیران گروه صنعتی ایران خودرو و خبرنگاران رسانه های داخلی و بین المللی، دومین خودرو با برند ملی ایران با نام رانا را به بازار ایران و جهان معرفی کرد.
مهندس علیر ضا محمدی ،مدیر پروژه خودروی رانا درزمینه اهداف تولید محصول جدید ایران خودرو گفت : تولید محصولی جدید با ظاهرمنحصر به فرد، قیمت پایین تر از خودروهای هم خانواده و برخوردار از آخرین استانداردهای روز برای ترویج و توسعه برند ایران خودرو، از جمله اهداف شرکت ایران خودرو از عرضه این محصول است.
وی افزود : این گروه صنعتی در این حرکت خود، تامین بازار خودروهایی در حاشیه قیمتی متوسط به پایین و توسعه پلاتفرم مختص ایران خودرو در کنار توسعه محصول جدید را نیز در نظر داشته تا از این راه، توسعه سهم صادرات و تضمین تداوم تولید در سایت های خارج از کشور در آینده را نیز محقق سازد.
عکس ها در ادامه مطلب...
<$BlogSkyMore4Post$>
مشخصات فنی
محمدی درباره مشخصات دومین خودرو با برند ملی ایران خودرو خاطر نشان ساخت : از جنبه های گوناگون مانند در موتور، گلگیرها، چراغ ها، سپر ها و صندوق عقب، از طراحی کاملا جدیدی برخوردار است.
وی تاکید کرد :در این خودرو سایر بخش ها از قبیل داشبورد، صندلی های جلو و عقب، رودری های جلو و عقب، قاب ستون ها و غربیلک فرمان نیز کاملا جدید و ابتکاری است. سیستم تعلیق عقب این خودرو از نوع Twist Beam بوده و از کیسه هوای راننده و سرنشین برخوردار است.
مدیر پروژه خودروی رانا تصریح کرد : در طراحی این محصول، سیستم های تعلیق جلو، اگزوز، هیدرولیک فرمان و فریم صندلی ها با اعمال اصلاحات لازم و به منظور استفاده بهینه از سرمایه گذاری های موجود، از سبد محصولات ایران خودرو به کار گرفته شده است.از جمله اهداف مهمی که ایران خودرو در طراحی و عرضه این محصول دنبال کرده، می توان به مصرف سوخت و آلایندگی، ایمنی، قیمت، عملکرد مناسب موتور و قوای محرکه، خدماتپساز فروش، فرمان پذیری و امکاناترفاهی، ارزانی تعمیراتو نگهداری و دوام و کیفیتبالای قطعات اشاره کرد.
توسعه پلاتفرم جدید با مالکیت ایران خودرو
وی درزمینه توسعه پلاتفرم خودروی رانا خاطر نشان ساخت : بخش عمده ای از زیر مجموعه های پلاتفرم متعلق به ایران خودرو که خودروی ”رانا“ برروی آن ارایه شده، موتور و گیربکس، سیستم تعلیق، کفی خودرو، صندلی ها، سیستم های خنک کاری، ترمز و الکتریکال و مجموعه اگزوز را در بر دارد.
گزینه های قوای محرکه به عنوان یکی از اجزا اصلی پلاتفرم
محمدی با اشاره به این که در این خودرو از قوای محرکه متنوعی استفاده شده است ظخاطر نشان ساخت : موتور 1600 سی سی موجود برای بازار ایران و بازارهای صادراتی از جمله این موارد است. این موتور دارای
16 سوپاپ بوده و از 110 اسب توان در دور 5800 و
گشتاور 142 نیوتن متر در دور 4000 برخوردار است. این موتور بنزین سوز بوده اما قابلیت ارایه به صورت دوگانه سوز را نیز دارا است. این موتور در سیکل ترکیبی 6/6 لیتر و درجاده5.4 لیتر در هر صد کیلومتر سوخت مصرف می کند.
موتور ملی EF از دیگر گزینه های مورد نظر برای این محصول است. این موتور نیز دارای 16 سوپاپ و 125 اسب توان در دور 6000 در حالت بنزین و 103 اسب توان در دور 6000 در حالت گاز سوز است.
گشتاور 160 نیوتن متر در دور 4500 در حالت بنزین و 135 نیوتن متر در دور 4500 در حالت گاز سوز از دیگر ویژگی های این موتور به شمار می رود. موتور ای اف پایه گازسوز است اما قابلیت ارایه به صورت بنزین سوز را نیز دارد.
قابلیت نصب موتور دیزل نیز برروی این خودرو وجود دارد.
مالکیت گیربکس
مدیر پروژه خودروی رانا تصریح کرد : ساخت کامل و مالکیت گیربکس توسط شرکت نیرو محرکه ایران خودرو، گامی بلند در ایجادپلاتفرم را فراهم و بهبود مستمر کیفیت گیربکس با انجام پروژه های مهندسی را میسر کرده است.
طراحی اکسل و سیستم تعلیق
وی تاکید کرد : طراحی و ساخت کامل و مالکیت اکسل به عنوان یکی دیگراز اجزای اصلی پلاتفرم و مالکیت آن برای ایران خودرو، از دیگر نتایج طراحی و عرضه خودروی رانا است که به منظور افزایش تیراژ و اقتصادی شدن تولید و با کسب اطمینان از عملکرد آن از راه محاسبات مهندسی و تست های جامع، به طور مشترک در ”رانا“ و ”سمند استفاده خواهد شد.
گونه ها و تجهیزات به کار رفته
این مقام مسوول در زمینه مدل های مختلف خودروی رانا خاطر نشان ساخت : خودروی رانا در دو گونه اصلی ارایه می شود. در گونه اول که دو حالت شامل گیربکس دستی / بنزین سوز و گیربکس دستی / دو گانه سوز را در بر دارد، تجهیزاتی از قبیل ایربگ راننده، کولر، فرمان هیدرولیک و پخش MP3 با ورودی USB دیده شده است.
گونه دوم این محصول، گیربکس دستی / بنزین سوز، گیربکس اتوماتیک / بنزین سوز و گیربکس دستی /دو گانه سوز را در بر دارد و تجهیزات آن شامل ایربگ راننده و سرنشین، ترمزهای ضد قفلABS ، شیشه بالابرهای برقی، تنظیم برقی آیینه ها، فرمان هیدرولیک، کولر و پخش CD/MP3 با ورودی USB است.
ویژگی های برجسته خودروی رانا
مهندس محمدی مهم ترین ویژگی های خودروی رانا را معرفی خودرویی تحت برند ایران خودرو با ظاهر جذاب تر ار خودروهای هم رده و بهره گیری از سرمایه گذاری های انجام شده در زمینه تولید و ساخت داخل قطعات و مجموعه هاکه از جمله تجربه های مهم طراحی و عرضه این محصول به شمار می رود،عنوان کرد و اظهارداشت :
گروه صنعتی ایران خودرو در این راستا، سطح ایمنی خودرو در تصادف و به ویژه در برخورد با عابر پیاده را نیز ارتقا داده و X12 تنها خودروی تولید داخل است که با آخرین استانداردهای اروپایی مربوط به عابر پیاده موسوم به Pedestrian Impact تطابق دارد.
دراین محصول، استاندارد کنترل آلایندگی بر بالاترین استاندارد اروپایی (EU V)
منطبق است.
سطح تجهیزات
وی درزمینه تجهزات خودروی رانا تصریح کرد : خودروی جدید ایران خودرو به
فرمان هیدرولیک،
کولر،
ترمز ABS ، شیشه بالابر جلو و عقب برقی،
آیینه های برقی،
قفل مرکزی،
ریموت و
ایربگ راننده و سرنشین مجهز است و با توجه به عرضه آن در انتهای سال 1388 و هدف گذاری ایران خودرو، این محصول در سطوح استاندارد آلایندگیEuro 3 ، Euro 4 و Euro 5 قابل عرضه است.
نخستین خودروی ایرانی با استاندارد ایمنی عابر پیاده
محمدی در مورد استاندارد های روزاروپایی این خودرو خاطر نشان ساخت : علاوه بر تامین الزامات استانداردهای 55 گانه بازار ایران و استانداردهای روز اروپا ، شاخص های ایمنی برای راننده و سرنشین بزرگسال
و کودکان
و برخورد با عابر پیاده بر اساس معیار EuroNCAP نیز در این محصول هدف گذاری شده و به تمامی سیستم های ایمنی برای برخورد با عابر پیاده موسوم به استاندارد Pedestrian Impact مجهز است. خودروی رانا، اولین خودروی ایرانی است که در طراحی آن دستیابی به ملزومات استانداردهای Euro IV و Euro V ، تطابق با کلیه ملزومات استانداردهای اتحادیه اروپا ( EEC/ECE) و تمامی استانداردهای جاری در ایران و سایر مناطق صادراتی گنجانده شده است.
150 هزار دستگاه پیش بینی تولید
محمدی در درزمینه تیراژ تولید و بازار های صادراتی خودروی رانا گفت :
با توجه به پتانسیل بازار در بخش های SM2 و SM3، حداقل تیراژ سالانه برای این خودرو 150 هزار دستگاه پیش بینی شده است و این خودرو به بیش از 30 کشور جهان صادر خواهد شد .
وی مهم ترین بازار های صادراتی این خودرو را کشورهای مختلف در آسیای میانه، اروپا، آفریقا، امریکای لاتین و خاورمیانه از جمله بازارهای مهم برای این محصول خواهند بود. دراین میان می توان کشورهای
قزاقستان، ترکمنستان، ترکیه، اوکراین، بلاروس، سوریه، لبنان، اردن، تونس، مراکش، سنگال، ونزوئلا، لیبی، الجزایر، مصر، سودان، عربستان، کویت ، عراق ، امارات، آذربایجان، چین و روسیه را نام برد.
خودرو رانا با قیمت پایه 10.5میلیون تومان عرضه می شود
کلمات کلیدی :