فروشگاه ایرانی

 
 
 
 
 
خرداد 1388 - خبر هایی از دنیایی بازیگران
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

«خواب زمستانی» در دو جشنواره خارجی شرکت می‌کند

 

 

«خواب زمستانی» ساخته «سیامک شایقی» تابستان امسال همزمان در دو جشنواره خارجی شرکت می‌کند. «خواب زمستانی» آخرین ساخته سیامک شایقی که توسط رسانه زندگی پخش بین‌المللی می‌شود از 26 تیر تا 4 مرداد میهمان بخش مسابقه جشنواره اوشنز سینه‌فن در دهلی نو است.
هم‌زمان با این جشنواره، «خواب زمستانی» در بخش مسابقه جشنواره رینبو در شهر لندن نیز شرکت می‌کند.
آخرین بار در سال 68 فیلم «جهیزیه برای رباب» ساخته سیامک شایقی در بخش مسابقه جشنواره سه قاره (نانت) ‌شرکت کرده بود و تا کنون این کارگردان حضور بین‌المللی جدیدی را تجربه نکرده است.  

 

 

 

 



کلمات کلیدی :

یادداشت‌هایی از گذشته: مرگ، انسان، زندگی؛ مثلث عشقی

(یادداشت حسین گودرزی بر فیلم «دریای درون»-2004)  
 

در من ، منی بپاست
اما نرفته دلشده‌ای در عمیق خواب
جدایی چه خیمه‌ای
در هشر بسته است
اما ... نرفته دلشده‌ای در عمیق خواب

(نصرت رحمانی)

 در زندگی سینمایی هر منتقد، نویسنده و یا اصلا یک فیلم‌بین حرفه‌ای، فیلم‌هایی وجود دارد که جزو علایق شخصیش محسوب می‌شوند. به هر دلیلی. چه آن فیلم‌ها نزدیک به روحیات او باشد و چه برایش پر از نوستالژی‌های تلخ و شیرین. فیلم‌هایی نیز وجود دارد که برای او جدای از بحث علایق، با توجه به سلیقه‌ی فکریش قابل احترام است و آن فیلم را بیش از آنکه دوست داشته باشد، با توجه به طرز فکرش از سینما و حوزه‌های دیگر آن، قبول دارد. به طور کلی او یک سری فیلم‌ها را دوست دارد و یک سری را قبول. اما در این بین اتفاق خجسته‌ای وجود دارد که در صورت وقوع، باید آن را جشن گرفت و آن این است که فیلمی جزو هر دو دسته قرار گیرد.
صحبت از «دریای درون»، صحبت از این اتفاق است . اتفاقی که آنقدر سرخوش‌مان کرد که حتی جشن گرفتنش نیز یادمان رفت. صحبت از «دریای درون»، صحبت از یک مهمانی بزرگ است که بهترین‌ها در آن حضور دارند. داستان، بازی، موسیقی، قاب‌های خیره‌کننده، دیالوگ‌های ماندگار و حتی برای ما ایرانی‌ها دوبله.
فیلم مناظره‌ای نفس‌گیر بین زندگی و انسان است که در قالب یک درام با وقار و متین به نمایش در می‌آید و این مناظره با یک دیالوگ به‌یاد‌ماندنی آغاز می‌شود. جایی که رزا به رامون می‌گوید: "چشمان تو سرشار از زندگیه." چطور کسی با این چشم‌ها می‌خواد بمیره؟ و رامون سام پدرو یا به نوعی الخاندور آمنا‌بار در طول فیلم، آن‌چنان زندگی را ضربه‌فنی می‌کند که شاید هیچ رساله‌ی فلسفی، مکتب و علمی نتواند این چنین برای انسان و انسانیت ارزش قائل شود. البته آمنا‌بار برای به رخ کشیدن ارزش انسان هیچ‌گاه زندگی را پست و فرومایه نشان نمی‌دهد. در حقیقت او برای بالا بردن انسان، زندگی را پایین نمی‌آورد. برعکس. او زندگی را در فیلمش با قاب‌هایی خیره‌کننده و حقیقتا زیبا تعریف می‌کند تا نشان دهد آرمان رامون سام پدرو به خاطر فرار از مشکلات و زندگی ملال‌آور نیست. فیلم با تاکیدات فراوانی ثابت می‌کند که رامون، خسته و مایوس از زندگی نیست. او فقط هم‌اکنون طلب مرگ می‌کند. پیش از اینکه مرگ او را بطلبد. بحث او با کشیش معلول، صحبت‌هایش با رزا و خولیا، از خواب پریدن‌های او در شب که با گریه فریاد می‌زند "چرا من می‌خوام بمیرم؟" و ... از این دست تاکیدات هستند. به صحنه‌ای که رامون در ماشین نشسته و در حال حرکت به سمت دادگاه هستند تا بتواند مجوز سفرش از زندگی را بگیرد دقت کنید؟ به نگاه‌هایش در جاده و به مردم در حال عبور، جفت‌گیری حیوانات، مناظر زیبای روستا و اینکه چطور او سر ذوق می‌آید. آمنابار چقدر زندگی را زیبا به تصویر می‌کشد. چقدر با صراحت عنوان می‌کند که رامون از زندگی خسته نشده اما دلش برای آزادی تنگ شده است. آمنابار تا آخرین لحظه‌ی زندگی رامون، او را تشنه‌ی زیبایی و زندگی معرفی می‌کند.
اما آرمان رامون چیزی فراتر از اینهاست. تا این حد والا که پدر و برادر را با تمام دلبستگی‌ها و ضربه‌ی سنگینی که فقدان عزیزی به آنها وارد می‌کند، راضی می‌کند که به خواسته‌ی او تن دهند. پدر به رامون دل بسته است. اما این چه آرمانیست که با نیرویی او را وادار می‌کند که در ساخت صندلی چرخداری که رامون برای رفتن به دادگاه و گرفتن مجوز مردنش به آن نیاز دارد کمک کند؟ پسرک جوان به او می‌گوید که "اگر دوست نداری در این کار سهمی داشته باشی کمک نکن." اما گویی او از جای دیگری کنترل می‌شود و دستانش را به سمت صندلی دراز می‌کند.
در حقیقت آمنابار با آوردن خولیا به فیلمش، مرز محکمی بین نوع نگاه و آرمان رامون با خواسته‌ی سایرین از جمله خولیا ایجاد می‌کند. او شدیدا مرگ را از سر شکست و دلزدگی سرزنش می‌کند ولی در رابطه با رامون این مرگ خود‌خواسته را می‌ستاید و این نکته‌ی باریک‌تر از مو چقدر در فیلم راحت و بی‌طمطراق بیان می‌شود. البته وجود این مباحث در فیلم آنگونه نیست که تنها بتوان به بحث‌های تاویلی در فیلم اشاره کرد. به جرات می‌توان گفت همه‌ی آنها در ساختار فیلم به شکل هوشمندانه‌ای گنجانده شده‌اند.
در فیلم وقتی مسئله‌ی آرمانی رامون سام پدرو مطرح می‌شود، قاب‌ها، ریتم، موسیقی و تمام اجزای فیلم به طرز تحسین‌برانگیزی جذاب و دلنشین می‌شوند. ولی وقتی پای صحبت آدم‌های ناامید و مایوسی مثل خولیا یا انسان‌های خشک و بی‌عاطفه‌ای مثل کشیش باز می‌شود همین اجزا دقیقا کارکردی معکوس پیدا می‌کنند و یک‌نواختی و کسالت در فیلم ملموس می‌شود.
اینها مولفه‌هایی هستند که باید در سینمای امروز بیشتر به آن توجه شود تا نه فیلمی آنقدر خودش را به سلیقه‌های سطحی عوام پایین بیاورد و نه آنقدر در انتخاب مخاطبش وسواس به خرج دهد که گویی تافته‌ای جدا‌بافته است و به جرات می‌توان گفت که «دریای درون» دچار هیچ یک از این دو آفت سینمای امروز نیست و در خود پتانسیلی دارد که هر دو نوع مخاطب را وادار به پیگیری می‌کند. مخاطب در «دریای درون» منفعل نیست و این چیزیست که اگر در فیلمی وجود داشته باشد باید آن فیلم را ستایش کرد.
البته نباید از بازی‌های فوق‌العاده‌ی فیلم غافل ماند. اکثر بازیگرها بازی چشم‌گیری را به نمایش گذاشته‌اند. اما در این بین خاویر باردم چنان بازی‌ای را به نمایش گذاشته که اگر نشود آن را بی‌نظیر خطاب کرد قطعا کم‌نظیر می‌توان. باردم در مواقعی از فیلم چنان لبخند‌های ملیحی می‌زد که بیننده مرگ و زندگی را در هر دو چشمانش به وضوح می‌دید و گمان نمی‌کنم کسی این لبخند‌های ترش و شیرین او را از یاد ببرد و خوشبختانه ما ایرانی‌ها از نعمت دیگری بهره‌مندیم که لذت تماشای این بازی دلنشین او را برای‌مان دوچندان کرد. دوبله‌ی شاهکار فیلم بخصوص صدای ماندگار منوچهر اسماعیلی به جای خاویر باردم در نقش رامون سام پدرو .

منبع : سینمای ما



کلمات کلیدی :

«نیش و زنبور» با تدوین هم‌زمان به رستوران اسفندیار رسید

 نیش و زنبور 

 

فیلمبرداری «نیش و زنبور» ساخته حمیدرضا صلاحمند با شروع تدوین همزمان، فردا در رستوران اسفندیار انجام می‌شود.تاکنون 40 درصد از فیلمبرداری فیلم سینمایی «نیش و زنبور» به کارگردانی «حمیدرضا صلاحمند»، در لوکیشن‌های اقدسیه و فرمانیه به اتمام رسیده است و از فردا گروه ادامه کار را در رستوران اسفندیار پی می‌گیرند و آخر هفته به لوکیشنی در جنوب شهر می‌روند.
براساس این گزارش، «سیامک مهماندوست» نیز به عنوان تدوین گر پروژه انتخاب و به‌زودی تدوین همزمان کار را در استودیو آفتاب‌نگاران شروع خواهد کرد.  

 

 نیش و زنبور


تاکنون در «نیش و زنبور» که 20 اردیبهشت وارد فیلمبرداری شده، رضا کیانیان، رضا عطاران، مریلا زارعی، بیتا سحرخیز و الیزابت امینی جلوی دوربین رفته‌اند و رضا داودنژاد و ژاله صامتی نیز به‌زودی بازی خود را در این پروژه شروع می‌کنند.
این فیلم سینمایی براساس فیلمنامه‌ای از «سروش صحت» داستان دو دوست کلاهبردار به نام‌های رضا و اسد است که در یک رکب‌زنی حرفه‌ای مقابل هم قرار می‌گیرند و ناگهان کسی از گرد راه می‌رسد و ...  

 

 نیش و زنبور


لیست کامل عوامل «نیش و زنبور» به شرح زیر است:
کارگردان: حمیدرضا صلاحمند، تهیه‌کننده: علی سرتیپی، فیلمنامه: سروش صحت، مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی، طراح چهره‌پردازی: مهرداد میرکیانی، طراح صحنه و لباس: فرهاد ویلکیجی، صدابردار همزمان: آرش برومند، مدیر تولید: یوسف صمد زاده، مدیر برنامه‌ریزی: محمد آهنگرانی، عکاس: محمد فوقانی، مدیر تدارکات: داوود ناظمی، دستیار اول کارگردان: علی مردانه، دستیار اول فیلمبردار: کمال صفوی، منشی صحنه: آذر تجلی، دستیاران صدا: میثم یادلو - آرش امیر جلالی،اجرای گریم: مهدی آشناور - مریم رخ‌افروز، دستیاران صحنه و لباس: ایلیا تهرانی - ویدا جوان - محمد جوان، گروه فیلمبرداری: مجید گل سفیدی - هادی منوچهر پناه - حامد درفشی - پوریا میران، تدارکات: حجت ناظمی - فریاد ناظمی - ایمان باباخانی، خدمات: امیر هاشم آبادی، سینه‌موبیل: همایون شارلی
حمل و نقل: علیرضا ناظمی - حسین امیری - سعید خانی، سرمایه‌گذاران: محمدرضا تخت‌کشیان، علی سرتیپی، روح‌الله بهمنی.
مجری طرح: روح الله بهمنی،محصول: آفتاب‌نگاران.بازیگران: رضا کیانیان، رضا عطاران، مریلا زارعی، رضا داوودنژاد، الیزابت امینی، ژاله صامتی، پوراندخت مهیمن، بیتا سحرخیز، فاطمه شکری، ملکه رنجبر، کامران فیوضات، شاپور کلهر،حامد جوادی، علی حمزه‌لو.

منبع: فارس 

 

 

 

 



کلمات کلیدی :

«آغوش‌های شکسته»، شایسته‌ی نخل طلا

 آلمادوار در کن: «زنده‌ماندن‌ خود را مدیون زنان شجاع هستیم» 

 

 

 

فیلم «آغوش‌های شکسته» ساخته جدید «پدرو آلمادوار»، کارگردان سرشناس اسپانیایی روز گذشته حاضران در جشنواره کن را به وجد آورد.

 هفتمین روز از شصت‌ودومین جشنواره فیلم کن روز گذشته _ 29 اردیبهشت ماه ـ در بخش رقابتی فیلم «آغوش‌های شکسته» را به‌عنوان نامزد جدید نخل طلا معرفی کرد.

«پدرو آلمادوار» و «پنه‌لوپه کروز» از چهره‌های سرشناس حاضر در نشست خبری بعد از نمایش فیلم بودند.

«آلمادوار» درباره علت استفاده زیاد از بازیگران زن در فیلم‌هایش گفت: «مهم‌ترین علت این است که یک زن من را بزرگ کرده است. مادرم من را همه‌جا همراهش می‌برد و این‌که همیشه از بچگی کنار زن‌ها بودم، تجربه‌ استفاده از بازیگران زن را به من داد.»

وی افزود: «من درباره زنان قدرتمندی صحبت می‌کنم که بعد از جنگ داخلی در اسپانیا با وجود فقر زیاد، توانستند زندگی ما را کنترل کنند. کشور ما، اسپانیا به لطف این نسل از زنان پابرجاست. ما زنده‌ماندن‌ خود را مدیون آنها هستیم. البته باید بگویم بازیگران مرد کمی مرا می‌ترسانند.»

وی در ادامه گفت: «به عقیده‌ی من کسی که نتواند شرایط انسانی را درک کند و با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کند، هرگز کارگردان خوبی نخواهد شد. این‌که من چگونه با بازیگرانم کار می‌کنم، بستگی به بازیگر دارد. هنرپیشه‌هایی که من با آنها کار می‌کنم، به من قدرت می‌دهند که به موضوعات حساس و حتی دردناک بپردازم. من بسیار خوش‌بخت هستم که بازیگران فیلم‌هایم بسیار نسبت به من بخشنده و انعطاف‌پذیرند.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، «پنه‌لوپه کروز» نیز در این نشست درباره فیلم «آغوش‌های شکسته» گفت:

«به‌نظر من، فیلم‌نامه این فیلم، یکی از بهترین‌ها در تاریخ سینما است و مطمئنا پیچیده‌ترین آنهاست؛ نقش من در این فیلم با تمام فیلم‌هایی که تاکنون بازی کرده‌ام، متفاوت بود.»

«آغوش‌های شکسته» هفدهمین ساخته بلند «آلمادوار» است. وی سه سال پیش با فیلم «بازگشت» جایزه بهترین فیلم‌نامه کن 2006 را گرفت و در سال 1999 با فیلم «همه‌چیز درباره مادرم» جایزه بهترین کارگردانی و جایزه بهترین فیلم معنوی را از این جشنواره دریافت کرد.

منبع:ایسنا 

 

 

 

 



کلمات کلیدی :

جواد رضویان در فیلم تازه‌اش نقش یک بازیگر سینما را ایفا می‌کند

 

 «زندگی شیرین» آخرین ساخته قدرت‌الله صلح‌میرزایی با قصه‌ای درباره یک بازیگر سینما آماده نمایش شد.

ناصر شعبانی تهیه کننده سینما  گفت: آخرین مراحل ساخت موسیقی "زندگی شیرین " توسط حمیدرضا صدری در حال انجام است و سایر مراحل فنی فیلم نیز پایان یافته است.
وی افزود: "زندگی شیرین " آماده نمایش شده و به زودی اقدامات برای اکران آن را آغاز خواهیم کرد. 
 
 

 جواد رضویان، رضا شفیعی‌جم،علی صادقی، بهنوش بختیاری، یوسف صیادی، احمد پورمخبر، بهاره افشاری، افسانه پاکرو و پروین قائم مقامی از جمله بازیگرانی هستند که نیمی از آنها در فیلم "دلداده " که چندی پیش صلح‌میرزایی بر روی پرده داشت، با وی همکاری کرده‌اند.
"زندگی شیرین " سیزدهمین فیلم بلند سینمایی "قدرت‌الله صلح میرزایی " است که دارای مضمونی طنز است و داستان آن درباره امیر محجوبی بازیگر سینما است که در راه ازدواج با دختر مورد علاقه‌اش هستی با مشکلات خانوادگی مواجه می‌شود. فریبرز برادر دوقلوی امیر پس از سال‌ها وارد ایران شده اما ورود او مشکلات امیر را چند برابر می‌کند... 
 
 

سایرعوامل این فیلم عبارتند از:
کارگردان: قدرت‌الله صلح میرزایی، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز:عباس خواجه وند، مدیر فیلمبرداری:حسین ملکی، تدوین: سیامک مهماندوست، صدابردار: مسعود شاهوردی، طراح چهره پردازی: ایمان امیدواری،طراح صحنه و لباس:افسانه صمدزاده، آهنگساز: امیر صدری،منشی صحنه:حسین خورزوقی، عکس: کوروش پیرو،مجری طرح و مدیر تولید:جواد فرحانی، تهیه کننده: ناصر شعبانی.
منبع : فارس

 

 

 

 



کلمات کلیدی :
<   <<   36   37      >
  • بایگانی

  • یادداشت‌های بایگانی نشده